جام کودک؛
دایناسورها پیش از اینکه زمین مورد اصابت یک شهابسنگ بزرگ قرار گرفته و منجر به انقراض موجودات زنده شود برای ۷۰۰ هزار سال بقای خود بر روی سیاره سبز را حفظ کردند و انسان اکنون با کمک بقایای به جا مانده از این جانداران اطلاعاتی محدود از آنها را جمع آوری کرده است.
در این دوره حیات طولانی مدت نمونه های مختلف و متفاوتی از دایناسورها بر روی زمین پرسه زده اند که شاید امروزه نمونه های فسیلی محدودی از آنها در اختیار انسان باشد اما اطلاعاتی که دانشمندان از این جانداران که معمولا عظیم الجثه تصور می شوند به دست آورده اند به تدریج در حال افزایش و گسترده تر شدن است.
از میان این اطلاعات حقایق جالب توجهی را که تا به حال در مورد دایناسورها به ثبت رسیده را در ادامه می خوانید:
سنگین ترین دایناسور جهان:
“براچیوساروسها” ۸۰ تن وزن داشته اند، وزنی برابر وزن ۱۷ فیل آفریقایی. ارتفاع این جانداران در حدود ۱۶ متر بوده و طول آنها از ۲۶ متر تخمین زده شده است. اسکلت این دایناسور عظیم ترین اسکلتی است که می تواند درون یک موزه به نمایش گذاشت.
کوچکترین دایناسور جهان:
کوچکترین فسیل کامل دایناسوری که تا به حال کشف شده به دایناسوری پرنده مانند، جهنده و گیاهخوار مشابه لسوتوساروسها شباهت دارد که ابعاد بدن آن با ابعاد بدن یک جوجه برابری می کند. تا کنون نمونه های فسیلی کوچکتری نیز کشف شده اند اما این نمونه ها به جوجه دایناسورها تعلق دارد.
کوچکترین تخم دایناسور در جهان:
این فسیل تنها ۳ سانتیمتر است و هنوز دانشمندان موفق نشده اند گونه ای از دایناسورها که سازنده این تخمهای کوچک بوده اند را شناسایی کنند.
باهوشترین دایناسور جهان:
یکی از هوشمندترین دایناسورهای جهان ترودون نام دارد. این جاندار یک دایناسور شکارچی بوده و طولی برابر ۲ متر داشته است. ابعاد مغز این جاندار به اندازه ابعاد مغزی پستانداران و پرنده های امروزی بوده، چشمهای ترودون از قدرت برجسته بینی برخوردار بوده و دستهای قدرتمندش او را به شکارچی ماهری تبدیل کرده بوده است.
احمق ترین دایناسور جهان:
استگوساروس مغزی به اندازه یک گردو داشته است، یعنی مغز این دایناسور طولی برابر ۳ سانتیمتر داشته و وزن آن تنها ۷۵ گرم بوده است. از این رو با مقایسه ابعاد مغز و ابعاد بدن این دایناسور می توان حدس زد استگوساروس یکی از احمق ترین دایناسورهای جهان بوده است.
بلند قد ترین دایناسور جهان:
قد بلندترین دایناسورهای جهان از خانواده براچیوسائوریدها بوده اند زیرا پاهای جلویی آنها به اندازه ای از پاهای عقبی بلند تر بود که وضعیت ایستادن آنها را به زرافه ها شبیه می کرد. این پاهای بلند در کنار گردن بلندتر که معمولا عمودی نگه داشته می شدند به دایناسور امکان می دادند آنسوی بلندترین درختها را نیز به راحتی ببینند. ارتفاع این دایناسورها ۱۳ متر تخمین زده شده است اما دایناسورهای سائوروپوسیدون از همین خانواده با داشتن ۱۸٫۵ متر ارتفاع به عنوان بلند قد ترین دایناسور جهان شناخته می شود.
سریع ترین دایناسور جهان:
این دایناسور ظاهری شبیه شترمرغ داشته و از خانواده “اورینتومیمید” ها بوده است، سرعت دویدن این دایناسور ۶۰ کیلومتر بر ساعت تخمین زده شده است.
مسن ترین دایناسور جهان:
پیرترین دایناسور جهان ۲۳۰ میلیون ساله بوده و در ماداگاسکار کشف شده است. این گونه دایناسور تا کنون نامگذاری نشده است. پیش از این موجود، دایناسوری به نام “اوراپتور” با ۲۲۸ میلیون سال سن به عنوان مسن ترین دایناسور جهان شناخته می شد.
طولانی ترین نام دایناسوری در جهان:
نام این دایناسور “میکروپاچی سفالوسائوروس” یا “Micropachycephalosaurus” به معنی “مارمولک کوچک سرسخت” است که فسیلش در چین کشف شده و در سال ۱۹۷۸ توسط یک دیرینه شناس چینی نام گذاری شده است.
دایناسوری با ۱۵ شاخ:
دایناسور “کزموسراتوپوس” در منطقه ای به نام “میرات تاریخ طبیعی بزرگ Staircase-Escalante ” به وسعت ۷۷۰ هزار هکتار واقع در جنوب یوتاه کشف شده است و در مجموع ۱۵ شاخ بر روی سر، بالای چشمها و روی بینی اش دارد. این دایناسور که از خویشاوندان دایناسور شاخدار معروف Triceratops است یک گونه دایناسور گیاهخوار ساکن آمریکای شمالی بوده که در دوره کرتاسه متاخر بین ۱۰۰ تا ۶۵ میلیون سال قبل زندگی می کرده است.
دایناسور تک انگشتی:
دایناسور تک انگشتی: این دایناسور جدید که Linhenykus monodactylus نام گذاری شده در منطقه “وولانسوهای” در مرز میان مغولستان و چین پیدا شده است. فسیل کشف شده نشان می دهد این دایناسور در انتهای هر یک از پاهای عقبی تنها یک انگشت داشته است. دلایل ناپدید شدن دو انگشت دیگر Linhenykus هنوز واضح نیست اما می تواند به سادگی تنها در اثر انتخاب طبیعی ایجاد شده باشد.
دایناسور گوژپشت:
این جاندار گوشتخوار ۶ متر طول و یک متر ارتفاع داشته و وزن آن در حدود چهار و نیم تن محاسبه شده است. این دایناسور که در نزدیکی شهر “چوئنکا” در غرب اسپانیا کشف شده “شکارچی گوژپشت لاس اویاس” نام گرفته است. فسیل کشف شده این دایناسور ناشناخته یکی از کامل ترین فسیلهای دایناسوری است که تا کنون در اروپا کشف شده است. به گفته محققان دانشگاه ملی تحصیل از راه دور مادرید، این فسیل که به خوبی حفظ شده است، گونه ای جدید از “کارچارودونتوسوریدها”، خانواده ای از دایناسورهای شکارچی “تروپاد” که تی-رکس نیز جزئی از آنها است را معرفی می کند.
ممنون دوست عزیز پیداش کردم . تشکر بابت پاسختون
من هر چی میگردم پیداش نمیکنم میتونید دقیق بگید باید کجا برم من کل مدیریت رو زیر رو کردم ولی هیچی ؟ خیلی مهمه لطفا بگین . ممنون
ممنون بابت پاسختون ولی تو نسخه جدیدش این امکان هست ؟ چون من گشتم چیزی پیدا نکردم .
وقتی رمز عبورو نام کاربری را وارد کردی کلمه ورودو زدی سمت راست قسمت بالا دو تا نوشته هستش یکی ساخت وبلاگ جدید و دیگری مدیریت وبلاگ ها به قسمت مدیریت وبلاگ ها برو و اونجا هر وبی که داری میتونی ادرسشو تغییر بدی
سلام . چه جوری میتونم تو نسخه جدید بلاگ اسکای آدرس وبلاگمو عوض کنم به طوری که تمام مطالب وبلاگ انتقال داده بشه به وبلا گجدید ؟ مثلا یه عددی کنار وبلاگ میزاشتی
سلام به قسمت مدیریت وبلاگ ها برید واونجا تغییرادرس هستش میتونی ادرس جدیدو وارد کنی البته ادرس وبی که میخوای تغییر بدی نباید مسدود باشه